Blogg

Tidig morgon

15 jan 2018

Jag känner att det är viss tid jag lagt ner på att somna så sent som möjligt in på den tidiga morgonen. Jag känner en viss mörbultad upplevelse när jag sedan vaknar några timmar senare om och om igen beroende på vilken dag det är. Ibland somnar jag lika fort igen och ibland inte. Det händer att jag somnar om och vaknar sent på eftermiddagen beroende på vad det är för dag. Men eftersom jag inte kan äta frukost det första jag gör de flesta dagar så kan jag förlita mig på att det närmast liknar fasoner. Jag får väl helt enkelt skärpa mig och somna om. Vad gör jag uppe så tidigt om jag inte får i mig mat? Hursomhelst somnar jag alltid om och drömmer bort de flesta av timmarna.

Night stalker

14 jan 2018

night stalker

Bilden eller tavlan heter Night stalker och är inte särskilt stor utan en lagom canvas.

Jag målade den för fem-sex år sedan år 2012, har jag i alla fall skrivit.

Den är i acryl och tavlan är en av två. Den andra tavlan är mer modern i sitt utförande och inte lika mörk och utförlig. 

 

Konst

14 jan 2018

När det verkligen gäller att fånga den inre konsten bör den se vacker ut på utsidan. Det finns många konstkritiker och många som kommer att påpeka det du gör. Jag vet det och folk är snälla så länge de ser vad du gör. Det finns modern konst och så finns det mer klassisk konst. Jag varken säger bu eller bä utan låter pennan arbeta precis på samma sätt som jag skriver. Att författa är en konst ect.  Eftersom det går att variera och rita av personer kan man skapa en berättelse på papper om man gillar att teckna. Men när det kommer till kritiker, det är som att be tondöva spela instrument i vissa fall och i andra fall är de konstnärer själva. Visst jag är till viss del tondöv och det vet jag tex om. Men kan man inte njuta av det ska man inte. Jag har haft en eller två tavlor på utställning i ett bibliotek för några år sedan. Där träffar man inte kritikerna men man tillåter folk titta på konsten. Tavlan jag ställde ut var en tavla som jag kallar night stalker, för att den är i ett mörkt tids epos. Den föreställer en man som står utanför ett fönster mitt i regnet och som man knappt ser ansiktet på. Jag kan lägga upp den vid ett senare tillfälle. Namnet är hemskt och det är det som är lite meningen. Den har inget särskilt motiv utan han bara stalkar ett fönster framifrån. Hur som helst fanns det en våldtäcktsman och mördare på 80 talet med samma namn. Det har ingenting med motivet att göra för jag har inspirirerats av ett barnmotiv.  Det har ingenting heller med barn och kriminalhistoria att göra. Det är bara ett varningstecken om man ska uttrycka det så. Jag vet ingenting om det men folk kanske undrar. Well well. Det var en liten genomgång och jag lovar att hänga trevlig konst snart.

Ont och gott

13 jan 2018

Skillnaden mellan ont och gott är ibland så reflekterande att folk dras med, vind för våg och antagligen går sin gilla väg. Antingen hänger det på människor vad som verkligen sker när de agerar. Men vart ska man dra parallellen när det gäller det onda? Det finns människor som är direkt skapta ur ondskan och stöpta i minsta detalj att utnyttja och såga folk. När man slutligen träffar rätt möter på en chock.  Man har blivit lurad och utnyttjad hela tiden tills den ondskan avslöjat sig. Visst har jag blivit lurad men vart finns det moraliskt riktiga? Det händer och sker när ingen ser på. Bilden av den ytterst vänliga typen bäddas in i ren djävulskap. Jag litade på denne "hen" och drogs med. "Jag blev blåst ifrån alla håll ". Visst det råder en moralisk fälla och man får inte upprättelse för "hen" gillar att "jävlas".  Det kan röra sig om mindre saker som antänder narcissisten i personen. Men framförallt när man har blivit blåst vill man känna godhet. Jag har tex. aldrig mött en god människa på väldigt länge och det tycks som om djävulen förtär sig på min skäl. Skulle man kunna säga. Men jag vet bättre och den ondska man bemöts av har oftast en rutten kärna som livnär sig på att utstråla godhet och rent samvete. Jag skulle närmast krama mig ur en sådan situation för jag vet om folk samarbetar så kommer man långt. Närmast besluten står faktist du själv och mer du gräver i ondskan desto mer ruttnar den på sikt. Den har helt enkelt flera lager av ironi. Godheten måste komma inifrån. Man kan inte leva i nuet med ondska för det stöter ifrån det som tänkas vara riktigt. Det finns tex flera politiska partier som utnyttjar djävulen i sitt centra och det ryska kommunist partiet är ett och de borgerliga ett annat. Det är bara att skjuta dem åt sidan för djävulen förknippas med ondska och ondska ser vi i tex Nordkorea dagligen. Jag skulle kunna fortsätta räkna exempel i evigheter. Vad är då godhet? Godhet finns i kyrkan har vi fått lära oss och i livet själv som mening. Sedan finns ju profithungriga småkyrkor som livets ord och Jehovas vittnen. Jag gillar inget av exemplen för jag vet vad godhet är och jag behöver inte höra psalmer om det och detsamma gäller ondskan. Jag har förlorat mycket för att just kunna se igenom den ruttna fasaden. Gör mig till god! Eller visa godhet jag inte kan skapa själv. Visa mig moral och sinnesfrid. För jag är den du möter på gatan och jag är den som hjälper dig upp på en halkigt gata och slår rånarens kniv ur handen på honom. Han är vardagshjälten och så även hon. Jag gillar inte predika men jag kan reflektera och jag kan gränsen mellan ont och gott. 

The Devil

13 jan 2018

När djävulen förgiftar sägs han vilja ha oskulder. 

Ordet förgiftar är ett uttryck som jag använder och tycker man inte att det är intressant att studera ondska så slipper man. Det trodde i alla fall jag innan jag insåg att djävulen kan klä sig i olika personer och utmåla sig oskyldig även fast han direkt använder sig av ditt samvete. Jag är förvisso inte jätte kristen eller använder mig av guds godhet i språk alla gånger och så kan det faktist gå. Djävulen här representerar sig själv med vingar och kysser en kvinna. Han finns nog lite var stans om man tänker efter. Och man behöver inte använda sig av heliga skrifter för att se det. Jag skänker inte moral om jag påpekar det och jag går inte vilse i hans sätt att fungera. Djävulen är inte mer än en symbol precis som Jesus själv var. 

Bra dagar

13 jan 2018

Det finns någonting som heter bra dagar och dåliga dagar. Det är tyvärr de sämre dagarna man helst vill välja bort. Jag har lika många dåliga dagar som bra dagar om inte färre bra dagar. Det finns otrevligt folk och trevligt folk och fler otrevliga personer än trevliga personer på dåliga dagar. Vem avgör då vilket som borde räknas som bra dagar om inte trevliga personer. Det är nu så att man inte vill bli bemött på ett tråkigt sätt och om man blir det vem ska man då vända sig till? Jag får höra mycket bullshit via tv'n och radion sådant som borde räknas som negativt. Men alla gånger finns det någonting som kallas för nyheter. Visst sprid negativa saker men visa lite hänsyn till dem som inte vill tjafsa om oväsentligheter. Jag har börjat att koppla samman negativa nyheter med negativa personer. Det finns faktist någonting som heter inre lugn. Var då en bättre människa och visa det i allmänhet för andra i din omgivning.  För jag har själv varit i svackor och gjort negativa saker på bra dagar mot andra men det har alltid varit någon negativ som har antänt stämningen.  Jag vill bli bemött som jag bemöter andra och inte ihågkommen som en som alla hatade för den där sista drickan i Konsum backen alla vill åt men få kommer över. Det jag nu har skrivit är exempel på bemötande som sker i det vardagliga livet och inte någonting annat. Jag tål inte falskhet och vill inte bli bemött av falska individer. Detta är en blogg och inte ett kriminalregister så jag lämnar känsliga ämnen i det vardagliga livet till er.

Förkylningstider

12 jan 2018

Jag tror jag var nära på att springa på mig en riktig förkylning tidigare idag. Som tur är, är jag vaccinerad men jag fick världens sprängande huvudvärk. Jag yrade runt hela eftermiddagen. Det verkar inte ha gått riktigt över så jag tror att jag tar mig en multivitamin.  Men i alla fall så lyckades jag snubbla över hemsidan och nu undrar folk om hur man kan ha råd att vaccinera sig? Javisst själva sprutan kostar i själva verket 2000 spänn. Jag fick den gratis på det här stället jag bor på. Men i alla fall. Hur kan man vara så urbotat dum och injencera baciller i sig som i största allmänhet kommer att fortplanta sig?  Det är så antivirus fungerar och jag ställde upp med ett leende på läpparna.  

Nyskapande

10 jan 2018

Man kan säga att när det kommer till att skapa det roliga börjar och konstnärsintresset blir stort. Jag känner däremot många som vigt sina liv åt sin nyskapande konst och tänker visserligen inte nämna dem vid namn. De få som jag pratat med har även varit duktiga på annat också. Vissa arbetade hårt andra vill gärna visa upp sin konst. Jag skäms lite över min och blir aldrig riktigt nöjd för att kalla mig nyskapande.  Men jag tecknar allt mer sällan och gör endast små illustrationer som exempel. Jag kallar det att kladda för jag känner en viss misstänksamhet i allmänt mot stora konstverk. Jag gör ingenting på beställning längre och känner mig skelögd. Därför försöker jag hitta andra intressen och vila mina låga. När jag växte upp ville jag bli serietecknare och förfärande då de slutade sälja spiderman. Det var någonting för mig och jag erkänner det redan idag att det är helt klart den bästa nyskapande serien. Jag har tränat i mina där men kan inte ens rita av serien längre eller ens försöka. Jag gillar Marvel och kommer att vänta några år till på tidningen för jag vet att den kommer tillbaka.

Minusgrader

10 jan 2018

Det är lite kyligt så här på morgonen och eftersom det är smidigt att ha bloggandet till hands så kan man ju tänka sig att det går att fylla i rad efter rad med krumelurer.  Fast jag har knappt vaknat innan jag hunnit kasta mig över gitarren och öva eye of the Tiger.  Inte för att det var svårt men måste få in någon sorts melodi på ett smidigt sätt. Jag räknar med att memorera de första skolorna ganska omgående och nej jag har varken målat eller författat någonting. I denna tidiga morgonstund kan jag förlita mig på att slippa precis allt som rör sig utanför och bänkat mig med nikotinfritt snus och täcket på mig. Det är trots allt minusgrader ute och jag känner inte heller  för att stiga upp.

Jedi

9 jan 2018

När det kommer till star wars så är handlingen väldigt bra och jag kan bara minnas luke skywalker's kommentar någonting i stil med "strike me down in anger and I always be with you". Jag kan hålla med om det och för att historien inte skulle bli uttorkat dum så tog de kol på mentorn. Eller han upphör att existera efter en kraftansträngning. Jag har lärt mig att älska star wars på senare tid och gillar Disney. Men vem bestämmer om mentorer? Är inte en bra mentor huvudkaraktären som tex skywalker var i många år? Förtjänade han bli som de "tidigare" mentorerna one with the force? Hur som helst. May the force be with you always!  Jag har bestämt mig för att inte döda mina karaktärer än. 

Jag vill inte avslöja hela filmerna men någonting liknande har jag inte sett och då den är bioaktuell kanske det är en dålig idé. 

Den är inte poänglös och slutligen kan jag heller inte vara kritisk. Men några jag har pratat med har sett en och två gånger och jag kan känna popcorn lukten ända hit. Hursomhelst det är en måste se film och jag bloggar gärna om det då jag försöker förstå.

Yoda

8 jan 2018

Yoda

Jag har oftast tänkt på yoda. Först tyckte jag han var lite märklig men i de senare filmerna har han fungerat. Nu den senaste star wars filmen är han märklig igen. Men när jag tänker efter så vart ju luke besatt av jedi böckerna. Hursomhelst yoda eldade sedan upp böckerna som ande. 

Det är en sensmoral som oftast återkommer i star wars. Yoda har alltid rätt och till slut har han alltid rätt, så är det. Vi måste alla hitta våran "egen" yoda i saker och ting. And may the force be with you!

Träning

7 jan 2018

Gjorde ett kort pass på crosstrainern idag. Det är bara så att kroppen sätter igång förbränningen.  Visst jag rasade i vikt innan julhelgen och nu känns det som om jag är på rätt väg igen. Skönt åtminstone för en stund. Jag kommer att fortsätta blogga om lite allt möjligt i fortsättningen.  

Musik

6 jan 2018

Eftersom jag mycket gärna testar olika ackord och sätt att hålla mig vaken på så tillåter jag mig själv att experimentera lite. Mycket nöje! (observera att jag inte lägger ut min musik. För tidigt för det!;)) 

Sen timme.

6 jan 2018

Klockan har slagit tolv och jag är uppe och underhåller sidorna lite. Visst jag kan ibland ta saker personligt eftersom jag är lite livsnjutare. Obs. Jag är det inte rakt av utan trivs med det mesta. Hursomhelst ska man klä i sig rollen att alltid verka bäst och alltid vara den som kommenterar om det mesta. Visst det vore väl att ljuga för sig själv? Men men jag håller gott humör och letar efter nästa deckare att sätta tänderna i så producera gott folk, producera!

Sitter vid datorn

5 jan 2018

Sitter vid datorn och inser att jag inte har några bilder att lägga ut som skulle vara intressanta. Visst det har sitt flyt med sig men eftersom jag inte kan med telefonen utan sladd är det ingen vits lol!

http://www.terohollanti.se/lite-om-mig

← Äldre inlägg

Det är bra med att verkligen försöka skriva ner som man tänkt sig. Det är då man är som mest kreativ.

blogglista.se

Min bok finns nu som e-bok och i helgen kommer den ut på bla bokus och adlibris.

 

blogglista.se

Det finns nya e böcker att beställa ifrån books on demand I handeln på nätet.

 

god fortsättning och gott nytt år!